Bölümümüz 1. sınıf öğrencilerinden bir grup, öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Serhat Foça'nın ekip üyesi olduğu, İzmir Bayraklı ilçesindeki Eski Smyrna Kazısı'nda 2024 yılı eylül ayı itibariyle Gönüllü Projesi kapsamında yer almakta, yıl boyunca aldıkları teorik eğitimlerinin uygulamasına devam etmektedir.
Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Foça'nın görev aldığı İzmir Bayraklı ilçesindeki Eski Smyrna Kazısı'nda bölümümüzün 1. sınıf öğrencilerinden yeni bir grup Gönüllü Projesi kapsamında açmada çalışırken...
Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Foça, İzmir Bayraklı ilçesindeki Eski Smyrna Kazısı'nda ekip üyesi olarak çalışmalarına 2024 yılı ağustos ayı itibariyle devam etmektedir. Gönüllü Projesi kapsamında bölümümüzün 1. sınıf öğrencilerinden bir grup, ağustos ayı boyunca belli periyotlarda Eski Smyrna Kazısı'nda yer almakta, yıl boyunca aldıkları teorik eğitimlerinin uygulamasına devam etmektedir.
Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Burak Falay’ın araştırmalarını yürüttüğü Tepecik-Çiftlik Höyüğü, Orta Anadolu Platosu’nun güneyinde, Kapadokya Bölgesi’nin güneybatısında, Niğde ili, Çiftlik ilçesi sınırları içerisindedir. Yerleşme, tarihöncesi insanı için önemli bir hammadde kaynağı olan obsidiyenin bulunduğu Orta Anadolu obsidiyen yataklarına oldukça yakın bir konumdadır. Tepecik-Çiftlik’te Geç Roma – Erken Bizans, İlk Kalkolitik ve Çanak Çömlekli Neolitik ve Çanak Çömleksiz Neolitik dönemlere ait olmak üzere toplam 10 tabaka tespit edilmiştir. Niğde Müzesi Başkanlığında ve İstanbul Üniversitesi Araş Gör. Dr. Yasin Gökhan Çakan’ın Bilimsel Danışmanlığında yürütülen Tepecik-Çiftlik Höyüğü 2024 yılı arkeolojik araştırmaları malzeme ve depo çalışmaları ile devam etmektedir. Dr. Öğr. Üyesi Burak Falay’ın yürütücü, Araş Gör. Dr. Yasin Gökhan ve Doç. Dr. Ali Metin Büyükkarakaya’nın araştırmacı oldukları Namık Kemal Ünı̇versı̇tesı̇ Bı̇lı̇msel Araştırma Proje Bı̇rı̇mı̇ tarafından desteklenen ‘’Tepecik Çiftlik'te Neolitik Dönem Sıvalı Kafatasları: Arkeometrik Analizler ile Bölgelerarası Karşılaştırmalar’’başlıklı projenin çalışmaları da sürdürülmektedir. Bölümümüz öğrencilerinden Ceren Yalçın da 2024 yılı Tepecik-Çiftlik Arkeolojik araştırmalarına katılarak, uygulamalı olarak arkeoloji eğitimine devam etmektedir.
2022 yılı 1. çağrısı kapsamında TÜBİTAK-Stajyer Araştırmacı Burs Programına başvuruları sağlanarak kabul alan lisans öğrencilerimiz Şanlıurfa Neolitik Araştırmaları Projesi kapsamında yürütülen Gürcütepe kazılarına katılmıştır.
2022 yılı yaz döneminde öğrencilerimiz arkeoloji eğitimlerine devam etmek üzere Hatay ili, Epiphaneia Antik Kenti; Manisa ili, Aigai Antik Kenti ve Şanlıurfa Neolitik Araştırmaları Projesi kapsamında yürütülen Gürcütepe kazılarına katılmışlardır.
https://www.tepecik-ciftlik.org/
Tepecik-Çiftlik Höyük kazı çalışmaları TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle 2000 yılından bu yana her yaz ara verme döneminde gerçekleştirilmektedir. Dr. Öğr. Üyesi Burak Falay, 2022 yılı yaz ara verme döneminde Tepecik-Çiftlik kazılarında ekip üyesi olarak görev almaktadır.